Nya vägar för risk- och kriskommunikation – Att påverka beteenden

Karta Otillgänglig

Datum & tid
07 apr 2022
09.00–11.00

Lägg till i kalender
iCal


Under pandemin har det varit viktigt att minska smittspridningen. Med kommunikation kan människors beteende påverkas, till exempel så att vi följer råden om att hålla avstånd. Både inför och under kriser är just beteendeförändring och beteendepåverkan viktiga faktorer för att bygga en beredskap och för att hantera en pågående kris.

Vägledning som initierats av MSB för att kunna presentera komplex forskning på ett populärvetenskapligt sätt.

Välkommen till ett webbinarium där forskare berättar om  psykologiska faktorer som kan påverka beteenden. Ta del av konkreta och vetenskapligt grundade råd och tips för beteendepåverkande kommunikation med exempel från pandemin.

Gustav Bohlin, utredare Vetenskap & Allmänhet och en av författarna till Vägledning för kommunikation under kriser medverkar i webbinariet, som arrangeras av MSB. Övriga medverkande är forskarna Minna Lundgren, universitetslektor Mittuniversitetet och Per Kristensson, professor Karlstads universitet.

MSB anordnar tre webbinarier den 5, 6 och 7 april om utmaningar med risk- och kriskommunikation i samband med olyckor och samhällskriser. Det handlar om att överbrygga barriärer som kan finnas, till exempel språksvårigheter och svag tillit till myndighetsinformation.

Läs mer och anmäl dig på: 

https://www.msb.se/sv/aktuellt/kalender/2022/april/nya-vagar-for-risk–och-kriskommunikationen/


Lägg till en kommentar