Nya bilder av forskning

Laddar Karta...

Datum & tid
07 maj 2015
16.30–18.00

Plats
Vinnova

Lägg till i kalender
iCal


De bilder som används för forskning och innovation är i regel hämtade från naturvetenskapen. Samtidigt gestaltar inte bilderna av till exempel humanistiska ämnen själva forskningen i dem och därför inte heller hur de kan bidra till något i samhället. Den 7 maj bjuder HumSamverkan in till ett event som handlar om ett nytt sätt att visualisera hum/sam-forskning inom media, högskola och forskningsfinansiering.

På eventet presenteras dels ett nytt bildtänk för hum/sam-forskning, dels en tävling för att få till nya foton och illustrationer med hjälp av bildtänket, inom media, högskola och forskningsfinansiering.

I eventet ingår också en paneldebatt med tävlingens jurymedlemmar. Juryn består av bland andra Patrik Hadenius (Forskning & Framsteg), Sophia Ivarsson (VINNOVA), Mernosh Saatchi (Humblestorm), Staffan Carlshamre (Stockholms universitet) och Lotta Tomasson (Vetenskap & Allmänhet).

teckning2007
Teckning av Jennifer Gilchrist, Solhemsskolan. Bidrag i tävlingen ”Rita dig själv som forskare” under ForskarFredag 2007.

Humsamverkan är en ideell organisation som byggs upp av ett projekt finansierat av VINNOVA. Projektet skapar redskap och arrangerar aktiviteter för att skärpa samverkan mellan humanistisk/samhällsvetenskaplig forskning och samhället.

Program

16.30 Registrering och kaffe
17.00 Projektet bakom Humsamverkan
17.15 Ett nytt sätt att visualisera hum/sam-forskning
17.30 Paneldebatt
17.50 Genomgång av bildtävling
18.00 Mingel med enklare förtäring

Anmälan

Anmälan senast den 28 april (vilket också är sista dag för avanmälan). Eventet är kostnadsfritt. Om du inte avanmäler dig faktureras 500:- exkl moms.

Se också Facebookevent

annons_humsam_bildevent_504x504


Lägg till en kommentar