Medborgarforskning och samverkan som arbetsmetod – fördelar i Horisont Europa

Tid

20 maj 2021, kl. 10:00–12:00
Lägg till i kalender: iCal

Kategori

Öppen vetenskap – Open Science – har potentialen att förändra och tillgängliggöra forskning för fler grupper i samhället. Medborgarforskningcitizen science och samverkan – public engagement är sätt att arbeta med öppen vetenskap. Begreppen är viktiga delar i Horisont Europa EU:s nya ramprogram för forskning och innovation. Välkommen till en digital workshop den 20 maj kl. 10.00-12.00.

Lillholmsskolan i Skärholmen forskar i ForskarFredags massexperiment Tepåseförsöket 2015. Foto: Lena Söderström/VA.

Att engagera hela samhället och allmänheten i forskning kan vara ett effektivt sätt öka genomslaget för ny kunskap och bidra till bättre förståelse för forskningens förutsättningar. Men hur engagerar och samarbetar du med ”medborgarna” i ditt eget arbete eller projekt? Vilka är drivkrafterna, fördelarna och utmaningarna och hur ser du till att alla berörda parter är inkluderade? 

I den här workshopen får du grundkunskaper i hur du involverar och samverkar med olika typer av intressenter, vad medborgarforskning är och hur det kan stärka ditt projektförslag till Horisont Europa och andra internationella och nationella forsknings- och innovationsprogram.  

Program

  • Medborgarforskning och samverkan i Horisont Europa
  • Vad är medborgarforskning?
  • Inspiration från nationella och internationella projekt
  • Hur du sätter upp ett framgångsrikt medborgarprojekt

Workshopen är kostnadsfri och arrangeras av Unilink och Vetenskap & Allmänhet (VA). Workshopen hålls på svenska med några presentationer på engelska. Fundera gärna på en idé till ett medborgarforskningsprojekt innan workshopen och ta med dig den till eventet.

Anmäl dig här! Sista anmälningsdag är 18 maj.

Mer information

Workshopen är en del i en serie av workshops om Öppen vetenskap som arrangeras av VA i samarbete med olika lärosäten. Projektet finansieras av Vinnova. Skulle du vilja arrangera en workshop på ditt lärosäte? Kontakta Maria Hagardt projektledare på VA för mer information.

Kontakt

Gustaf Haglund

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *