Informationsmöte: Hur kan vi bäst använda och synliggöra luftdata? 

Karta Otillgänglig

Datum & tid
07 apr 2022
16.00–17.00

Lägg till i kalender
iCal


Genom projektet CitizAir vill vi tillsammans med Stockholmare skapa ett nytt verktyg för visualisering som kopplar samman aktuella luftdata och informationsskärmar i stadsmiljön med en app mobilen. Välkommen till ett första informationsmöte om projektet.

Foto: Lennart Johansson

I projektet ska KTH, SLB-analys – Stockholms stad och Vetenskap & Allmänhet tillsammans med Stockholmare skapa ett nytt verktyg för visualisering och förstärkt verklighet (augmented reality), som kopplar samman aktuella luftdata och informationsskärmar i stadsmiljön med appen Luft Stockholm i mobilen. 

Målet är att engagera, motivera och ge Stockholmare möjlighet att fatta informerade beslut och påverka beslutsfattare. Från det lilla, som till exempel vilken väg jag ska cykla till jobbet idag, till det stora, hur vill jag att min närmiljö ska se ut, och hur kan trafikens negativa påverkan på luftkvaliteten i staden minska?

Vi behöver nu din hjälp i utvecklingsarbetet!

Välkommen till ett första möte om CitizAir-projektet den 7 april. Tillsammans med dig vill vi diskutera vilka möjligheter som du ser, hur ett nytt verktyg skulle kunna användas och hur vi kan involvera era medlemmar och andra berörda i utvecklingen. 

Välkommen att anmäla dig till onlinemötet via Zoom den 7 april kl. 16-17!

Anmäl dig nedan. OBS! Sista anmälningsdag är den 6 april.

Vill du veta mer om CitizAir eller har du några frågor? Hör av dig Maria Hagardt, projektledare på VA och läs mer om projektet här


Lägg till en kommentar