Infomöte inför ForskarFredag 2020

Laddar Karta...

Datum & tid
09 okt 2019
10.00–14.00

Plats
Vetenskapsrådet

Lägg till i kalender
iCal


I oktober publicerar EU-kommissionen utlysningen för vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night 2020. VA kommer att skicka in en gemensam ansökan för arrangemangen i Sverige och bjuder in till ett informationsmöte i Stockholm den 9 oktober inför nästa års vetenskapsfestival, på svenska kallad ForskarFredag.

Är din organisation intresserad av att arrangera en aktivitet där forskare möter allmänhet den 25-26 september 2020? Vi bjuder in till ett möte med mer information om hur det går till att vara med i ansökan. Vi kommer prata om ansökningsprocessen, förväntningar på evenemangen och återrapportering, samt planera tillsammans kring gemensamt tema och möjliga gemensamma aktiviteter.

De organisationer som är med i ansökan får ett ekonomiskt bidrag till sitt ForskarFredag-evenemang den 25-26 september 2020, om ansökan beviljas av EU-kommissionen. Utlysningen stänger i januari 2020 och besked om bidrag kommer under våren 2020. Utlysningen ”European Researchers’ Night” är en del av Horisont 2020 och Marie Sklodowska-Curie Actions.

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter på ett 30-tal orter över hela Sverige varje år, den sista fredagen och lördagen i september. Vi skapar möten mellan forskare och allmänhet och berättar om vad vetenskap är, hur forskning går till, hur vägen till forskaryrket kan se ut och om forskningens roll i samhället. Vetenskap & Allmänhet har samordnat ForskarFredag nationellt sedan 2006.

European Researchers’ Night arrangeras i fler än 370 städer i hela Europa, engagerar nära 22 000 forskare och når 1,5 miljon människor i 30 länder varje år.

 

Mer information

Deltagande är kostnadsfritt, Vetenskapsrådet bjuder på kaffe och lunch. Anmäl dig här!

Frågor besvaras av Lena Söderström, projektledare ForskarFredag, [email protected]

 

Kom gärna en dag tidigare och delta i VA:s årskonferens VA-dagen på eftermiddagen den 8 oktober!


Lägg till en kommentar