Medborgarengagemang för miljön – en förutsättning för att klara klimatkrisen

Laddar Karta...

Datum & tid
09 dec 2022
09.30–12.00

Plats
KSLA - Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien

Lägg till i kalender
iCal


Välkommen till ett hybridseminarium arrangerat av KSLA – Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, med olika exempel på hur medborgare är med och förvaltar, tar hand om och engageras i skogsbruk, biodiversitet, miljöpolitik och forskning.

Två tonårstjejer står på en strand med en stor påse med "Håll Sverige Rent"-logga.
Ungdomar samlar plast med Håll Sverige Rent. Foto: Jenny Brandt.

Att minska klyftan mellan problemen som forskarna identifierat och allmänhetens erfarenheter och värderingar av dessa, är avgörande för att kunna lösa utmaningarna vi står inför och mitt i. 

Hur samsas vetenskaplig expertis och lokal kunskap? Hur överbryggar vi klyftan mellan teoretisk kunskap och praktiskt arbete inom de gröna näringarna? Vilka metoder finns och kan vi använda oss av? Var med och diskutera hur forskare, myndigheter och allmänheten tillsammans kan göra Sveriges gröna näringar mer klimatsmarta, hållbara och demokratiska. Bland talarna är Bethanie Carney Almroth, professor i ekotoxikologi vid Göteborgs universitet, som ska prata om medborgarforskning och ForskarFredags massexperiment Plastexperimentet. Seminariet arrangeras av KSLA:s Forskningsutskott.

Tid & Plats

Fredag den 9 december kl 09.30–12.00 på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Drottninggatan 95B, Stockholm (T: Odenplan eller Rådmansgatan) eller via Zoom (länken mejlas ut dagen före mötet).

Moderatorer:

Cissi Askwall, generalsekreterare på Vetenskap & Allmänhet och Seema Arora-Jonsson, professor vid SLU.

 

Se hela programmet (pdf).

Registrera dig.

 


Lägg till en kommentar