Frukostmöte om nya VA-barometern

Laddar Karta...

Datum & tid
17 dec 2013
08.30–09.30

Plats
Nobelmuseet

Lägg till i kalender
iCal


Vilket förtroende har allmänheten för forskare? Hur skiljer sig attityderna mellan unga och äldre?Påverkas vi av hur forskningen presenteras i media? Litar vi på att forskare som använder register för sin forskning värnar om personers integritet?

Det är några frågor som berörs i årets upplaga av VA-barometern, som sedan 2002 undersöker allmänhetens attityder till kunskap, vetenskap och forskare. Undersökningen görs med stöd av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och VINNOVA.

Välkommen till ett frukostmöte tisdagen den 17 december på Nobelmuseet i Stockholm där resultaten presenteras, kommenteras och diskuteras!

201311-VA-Barometerinbjudan5 Medverkande: Olov Amelin chef för Nobelmuseet, Maria Gunther  vetenskapsredaktör vid Dagens Nyheter, Karin Larsdotter vik chefsutredare vid Vetenskap & Allmänhet och Sverker Sörlin professor i miljöhistoria vid KTH.

Seminariet kommer även att webbsändas direkt via http://bambuser.com/channel/vetenskapoallm

Frukost serveras från kl. 8.00.

Anmälningstiden har fått ut.
För frågor och avanmälan, kontakta karin[@]v-a.se

VA-barometer


2 kommentarer

  1. Håkan Billig |

    Kommer frukostmötet om nya VA-barometern att websändas så att även de som inte har möjlighet att vara på plats kan få ta del av presentation och diskussion?

    • Klas-Herman Lundgren |

      Hej, vi på VA håller just nu på att ser över möjligheterna för webbsändning – beror lite på internetmöjligheterna i lokalen! Tack för påpekandet!

Kommentering är avstängd.