Forum för Forskningskommunikation

Laddar Karta...

Datum & tid
24 apr 2013
13.00–17.00

Plats
Stora Teatern

Lägg till i kalender
iCal


Hur ska forskningen kunna komma till nytta om den inte kommuniceras? Att kunna förklara sin forskning på ett begripligt sätt blir allt mer betydelsefullt. I ett medielandskap som ändras i allt snabbare takt ställs forskningskommunikationen inför nya utmaningar.

I samband med Vetenskapsfestivalen 2013 initieras därför en mötesplats och ett nätverk öppet för alla typer av aktörer inom området forskningskommunikation. Vi bjuder in till ett halvdagsseminarium med Vivienne Parry, framstående brittisk journalist och forskningskommunikatör med erfarenhet från bl.a. BBC, Channel 4 och Science Media Centre. Hennes föreläsning Pimp my science – is it all just PR now? kommer att följas av tre parallella seminarier.

Välkommen till ett forum för kompetensutveckling och nätverkande bland forskningskommunikatörer onsdagen den 24 april kl. 13.00–17.00 på Stora Teatern, Kungsparken 1, i centrala Göteborg. Forum för Forskningskommunikation är kostnadsfritt och hålls delvis på engelska.

På kvällen med start 18.30 är alla seminariedeltagare inbjudna till Vetenskapsfestivalens invigningsmingel på Lorensbergsteatern.

Forum för Forskningskommunikation arrangeras av Vetenskapsfestivalen i samarbete med Forskningsråden FAS , Formas, Vetenskapsrådet och VINNOVA samt Mistra, Stiftelsen för strategisk forskning och Vetenskap & Allmänhet.

Fullständigt program (pdf-format)


Kommentering är avstängd.