Forum för forskningskommunikation

Laddar Karta...

Datum & tid
03 apr 2019
11.00–17.00

Plats
Draken Folkets Hus, Göteborg

Lägg till i kalender
iCal


Välkommen till Forum för forskningskommunikation 2019 – Nordens största konferens för forskningskommunikatörer

Påverkan – fint, fult eller farligt?

Vi utsätts dagligen för försök till positiv och negativ påverkan. Att hantera desinformation med mer information är ofta fel väg att gå för att bemöta den som vill påverka oss i en viss riktning. Hur ska vi som jobbar med forskningskommunikation förhålla oss? När är påverkan fint? Varför anses det ibland vara fult eller till och med farligt? Och när går vi över gränsen och förlorar vår trovärdighet?

Välkommen att diskutera dessa och många andra frågor kring påverkan på Forum för forskningskommunikation i Göteborg den 3 april.

Årets huvudtalare är Imran Khan, Head of Public Engagement, Wellcome Trust från Storbritannien och TV-producenten Karin af Klintberg.

Du kommer även kunna lyssna på en spännande föreläsning om ”Battling desinformation” med forskaren James Pamment från Lunds universitet, inspireras av projekt där konst möter vetenskap från Science Gallery i Dublin och State Studio Berlin, och ta del av en kavalkad med goda exempel på forskningskommunikationsprojekt.

I år finns även möjlighet att delta i en exklusiv förmiddagsworkshop med Niklas Laninge om Nudging – påverka beslutsprocesser med beteendevetenskapliga verktyg.

För fullständigt program gå in på Vetenskapsfestivalens webbsida. 

Konferensen är kostnadsfri men anmälan krävs.

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag är 20 mars


Forum för Forskningskommunikation arrangeras av Vetenskapsfestivalen i samarbete med forskningsråden ForteVetenskapsrådet och Vinnova samt KK-stiftelsen, Mistra, Ragnar Söderbergs stiftelseRiksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för strategisk forskning och Vetenskap & Allmänhet.


Lägg till en kommentar

3 kommentarer

 1. Cecilia Aflodal |

  Hej! Jag vill anmäla mig till Forum för forskningskommunikation Göteborg 3 april. Mvh, Cecilia

  Svara
  • Lotta |

   Hej Cecilia!
   Anmäla öppnar den 14 januari 2019. Vi meddelar när den öppnat här på sidan.

   Mvh Lotta

   Svara
  • Lotta |

   Hej Cecilia, nu har anmälningssidan för Forum för forskningskommunikation öppnat!
   Mvh Lotta

   Svara