ForskarFredag 2023

Karta Otillgänglig

Datum & tid
25 sep 2023–30 sep 2023
Hela dagen

Lägg till i kalender
iCal


Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar mötesplatser mellan forskare och allmänhet över hela Sverige. Den 25-30 september kommer du att kunna träffa forskare och ta del av gratis aktiviteter på bland annat museer, science centers, högskolor och universitet runt om i landet. Flera av programpunkterna brukar även gå att följa digitalt.

ForskarFredag erbjuder spännande aktiviteter sista veckan i september. Under ForskarFredag 2021 gick det bland annat att ta del av experiment och forskning på Ica Knalleland i Borås. Foto: David Borgström

ForskarFredag visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. Vi vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och berätta om hur det egentligen är att jobba med forskning. Vi vill ge unga nya förebilder och inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär. ForskarFredags mott är ”Forskare är vanliga människor, med ovanligt spännande jobb”!

Ett 100-tal aktiviteter om forskningens fantastiska värld

Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, guidade visningar i forskningsmiljöer, shower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. Alla är välkomna, men vi har ett särskilt fokus på barn och unga. Temat för ForskarFredag 2023 är ”Människan, hälsan och havet”.

Genom ForskarFredag går det även att ”låna en forskare” till klassrummet under två perioder 2023:

  • 17-21 april
  • 25-29 september

Arrangörer i hela Sverige

Lokala och regionala aktiviteter arrangeras av lärosäten, science centers, regioner, kommuner, museer, forskningscenter med flera. Vill er organisation arrangera aktiviteter där forskare och allmänhet möts? Läs mer här!

Festivalprogrammet publiceras under augusti på ForskarFredag.se

Vill du få uppdateringar om ForskarFredag, anmäl dig till vår mejllista!

 

 


Lägg till en kommentar