ForskarFredag 2014

Karta Otillgänglig

Datum & tid
26 sep 2014
Hela dagen

Lägg till i kalender
iCal


Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter att möta forskare.
Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA. Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del i ForskarFredag på ett antal orter.

Arrangemangen stöds av AFA Försäkring, AkzoNobel, Formas, Forte, IKEM, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Kungl. Vitterhetsakademien, LIF – de forskande läkemedelsföretagen, Livsmedelsverket, Naturvetarna, Sveriges universitetslärarförbund, Teknikföretagen, Vetenskapsrådet och VINNOVA och lokalt av många fler finansiärer och medarrangörer.

Mer information och länkar till andra aktiviteter under European Researchers’ Night i Europa finns på EU-kommissionens webbplats European Researchers’ Night.

Kontaktperson:
Lotta Tomasson, projektledare Vetenskap & Allmänhet,
koordinerar ForskarFredag i Sverige
08-611 30 47, 070-72 89 720, [email protected]

FF2014-orange


Kommentering är avstängd.