ForskarFredag 2013

Karta Otillgänglig

Datum & tid
27 sep 2013
Hela dagen

Lägg till i kalender
iCal


ffredag07_barn

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Nu på fredag den 27 september anordnas vetenskapsfesten ForskarFredag på ett 30-tal orter runt om i Sverige: Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Jönköping/Värnamo/Eksjö, Kalmar/Kronobergs Län, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Lidköping/Mariestad, Luleå, Malmö/Lund, Skellefteå, Skövde, Stenstorp/Falköping, Stenungsund, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Det blir experiment, workshops, prova-på aktiviteter, låna en forskare, vetenskapsshower, fika med forskare, forskarsoppa, science after work, fredagsmys med forskare, science slam och mycket mer – allt gratis. Ta del av programmet ort för ort på webbplatsen för ForskarFredag

Den fjärde fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. 

ff2009-orebro3

Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordineras av VA. Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del i ForskarFredag.

Arrangemangen stöds ekonomiskt av EU-kommissionenVetenskapsrådetVINNOVA och forskningsråden Formas och Forte samt lokalt av många fler finansiärer och medarrangörer.FF2013-1-orange


Kommentering är avstängd.