Webbinarium: Forskare i rampljuset – forskningskommunikation under coronapandemin

Karta Otillgänglig

Datum & tid
17 feb 2022
14.00–14.45

Lägg till i kalender
iCal


Hur har coronapandemin och det digitala kommunikationslandskapet påverkat forskares möjligheter att diskutera sin forskning? Och hur kan forskningskommunikation anpassas till ett öppnare vetenskapssamhälle? Det var några av frågorna som diskuteras på webbinariet Forskare i rampljuset. Se i efterhand i spelaren nedan!

Under covid-19-pandemin har forskning och forskare synts som aldrig förr. För många forskare är medieframträdanden en ny del av vardagen och de får diskutera sin forskning med nya målgrupper i både fysiska och digitala kanaler.

Välkommen till ett webbinarium torsdagen den 17 februari kl. 14:00–14:45 där du får träffa två forskare som hamnade mitt i allas intresse under pandemin. Hur har de upplevt den här tiden och vad ser de för fördelar och nackdelar med att engagera sig i forskningskommunikation?

Under 2020 och 2021 utförde Vetenskap & Allmänhet en studie om hur människor nås av och uppfattar information om den pågående pandemin. Resultaten visar bland annat att forskare åtnjutit ett stort förtroende som informationskälla bland svenskar. Med omikron-variantens framfart har vi följt upp några av frågorna med en extramätning under januari 2022.

Helt nya resultat presenteras på webbinariet!

Forskarnas erfarenheter och covidstudiens nya resultat diskuteras mot bakgrund av EU-projektet RETHINK, som undersöker hur förutsättningarna för att kommunicera om forskning förändras i ett digitalt kommunikationslandskap och ett allt öppnare vetenskapssamhälle.

Webbinariet sker via Zoom och är en del i VA:s 20-årsjubileum och är fritt att delta i för alla.

Var med i ett samtal med forskarna Marcus Buggert, Karolinska institutet och Tove Fall, Uppsala universitet om deras upplevelse av forskningskommunikationen under pandemin.

 

Medverkande: 

  • Gustav Bohlin, utredare VA.
  • Marcus Buggert, docent och biträdande lektor vid Centrum för infektionsmedicin, Karolinska institutet. Utgår på grund av sjukdom
  • Tove Fall, professor vid institutionen för medicinsk vetenskap, Uppsala universitet.

Moderator: Lotta W Tomasson, kommunikationsstrateg VA


Lägg till en kommentar