Lärosätenas roll i samhället– fokusgruppsmöte

Karta Otillgänglig

Datum & tid
21 nov 2022
14.00–15.15

Lägg till i kalender
iCal


Jobbar du som forskare och är intresserad av samverkansfrågor? Välkommen att delta i detta samtal via Zoom om lärosätenas roll i samhället och mer specifikt deras samverkan med andra delar av samhället. Gör de tillräckligt eller behövs det mer involvering och samverkan av olika aktörer och invånare? 

Foto: Ben Libberton / VA.

VA är sedan årsskiftet med i EU-projektet TENACITY – communiTEngagement for a kNowledge bAsed society. Målet med projektet är att testa och utforma strategier och verktyg för utveckla inkluderande arbetssätt och samverkan mellan lärosäten och det omgivande samhället. Projektet koordineras av det italienska universitetet UNICAM, University of Camerino.

I en första fas har vi kartlagt hur universitet i de sju partnerländerna jobbar med samverkansaktiviteter och samtalsmetoder, och vilka inkluderande arbetssätt som används. Nu ska vi ta diskussionen vidare i fokusgrupper med intressenter i de olika länderna. Resultaten kommer att användas i en guide för lärosäten som vill utveckla sin samverkan. Underlaget kommer även bidra till utvecklingen av nya arenor, processer och metoder för samverkan mellan lärosäten och samhälle. 

Vi vill gärna veta vad du tycker. Välkommen till fokusgruppsmöte om samverkan lärosäten-samhälle!

Plats

Online via Zoom.

Tid

Måndag den 21 november 2022. Mötet pågår från 14:00 till 15:15.

Anmälan

Anmäl dig nedan senast den 16 november.

Fill out my online form.

Kontakt

Om du har frågor eller vill veta mer om fokusgruppen eller projektet, vänligen kontakta Maria Hagardt på VA.

 

Mer information om projektet

Mer information om projektet finner du på VA-webben eller på Tenacity-projektets webbplats.

Är du intresserad av samverkan som privatperson? Välkommen till ett samtal om lärosätenas roll i samhället och deras samverkan med andra delar av samhället. Anmäl dig för ett fysiskt möte i Stockholm samma dag här.

Partners i Tenacity- projektet förutom VA är Pluriversum, Italien ISTAO, Instituto Adriano Olivetti, Italien, University of Thessaly, Grekland, University of Zaragoza, Spanien, ACEEU, Tyskland, University Politehnica of Bucharest, Rumänien och Vilnius University, Litauen 


Lägg till en kommentar