FFF Pop-up om medborgarforskning

Karta Otillgänglig

Datum & tid
21 maj 2021
15.00–15.45

Lägg till i kalender
iCal


Sverige har en lång tradition av samarbeten mellan forskare och frivilliga. Redan på 1750-talet startade Carl von Linné världens första nätverk för att rapportera lövsprickning. Det som kallas medborgarforskning (citizen science) handlar just om att ta hjälp av intressenter utanför akademin under olika faser i forskningsprocessen, till exempel med insamling av data.

Forskaren Roberto Rufo Gonzalez skannar sin tallrik i utprovning av medborgarforskningsprojektet Svinnkollen. Foto: Fredrik Brounéus / VA

Vilka är vinsterna med denna typ av samverkan och hur skapar man kontakt mellan forskare och frivilliga? Är medborgarforskning den ultimata formen av forskningskommunikation? Möt Lotta W Tomasson, kommunikationsstrateg på Vetenskap & Allmänhet, som samtalar med Martin Bergman och Fredrik Brounéus, utredare och projektledare på Vetenskap & Allmänhet om hur de jobbar med medborgarforskning samt ger tips och råd.

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning.
Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation.
FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor som rör kommunikation av forskning.
Du som lyssnar får gärna ställa frågor till gästerna och kommentera i chatten.

Tid och plats

Varje träff är 45 minuter och sänds via zoom.

Träffarna spelas in och kan ses här i efterhand.

Mer information

Läs mer här

Vill du komma i kontakt med arrangörerna? Du kanske har tips på ett bra ämne för en träff? Välkommen att kontakta Lena Hed, projektledare på Vetenskapsrådet[email protected] eller 08-546 44 000


Lägg till en kommentar

1 kommentar

  1. Lena |

    Det ska bli så kul att höra er berätta om ert arbete!

    Svara