Erlanderseminarium: Forskares dialog med allmänheten

Laddar Karta...

Datum & tid
14 jun 2004
10.30–16.30

Plats
Erlandergården

Lägg till i kalender
iCal


En gång om året, i anslutning till Tage Erlanders födelsedag, anordnas ett seminarium för särskilt inbjudna på Erlandergården i Ransäter.

Vid årets Erlanderseminarium diskuteras vilka faktorer som styr forskarnas prioriteringar. Vad behöver påverkas för att främja samtal och öppenhet mellan vetenskap och allmänhet – särskilt unga?

Nya VA-undersökningar av forskares synsätt och drivkrafter kommer att presenteras och kommenteras av tongivande forskningsledare, journalister och politiker. Ungdomar kommer att berätta om hur de vill bli mötta. Framstående forskare, som samtidigt är aktiva i dialog med samhället, kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Förhoppningen är att dagen ska resultera i konkreta förslag till hur vi kan undanröja hinder och stimulera forskare att engagera sig i dialog med omvärlden.

Observera att seminariet endast är för särskilt inbjudna.

Arrangörer:Erlandergården, Karlstads Universitet och Vetenskap & Allmänhet, VA

Deltagare:Forskarna Rolf Ahlzén, Gunnar Bjursell, Bengt Gustafsson, Anders Karlsson, Lena Levin, Marie Rådbo och Klas Uggla, politikerna Lena Hjelm-Wallén och Majléne Westerlund Panke, journalisterna Susanna Popova och Peter Sylwan och många fler.


Kommentering är avstängd.