En hållbar framtid – rymdteknik för klimatet

Karta Otillgänglig

Datum & tid
27 nov 2020
10.00–11.45

Lägg till i kalender
iCal


Klimatförändringarna är en av mänsklighetens största utmaningar, och de val vi människor gör nu har stor betydelse för vår framtid och kommande generationer. Men hur går klimatforskning till egentligen, hur tar forskarna fram scenarier för framtiden? Vad kan du göra idag för bidra till en hållbar förändring? Välkommen till ett livesänt samtal på ForskarFredag den 27 november.


Möt framstående klimat- och miljöforskare och lär dig mer om hur rymdteknik kan hjälpa oss förstå och bekämpa klimatförändringarna. Tillsammans med forskare från SMHI och Stockholms universitet djupdyker vi i vad forskningen säger om jordens klimat, lär oss om hur forskning går till och vad vi faktiskt baserar vetenskaplig kunskap på.

Klimat- och miljöprövningarna mänskligheten står inför saknar motstycke i historien. Utmaningarna är stora, men det är även människans anpassningsförmåga och uppfinningsrikedom. Med rätt kunskap kan vi fortfarande hitta nya lösningar.

Ta med din nyfikenhet och lär dig mer under ForskarFredag den 27 november!

Medverkande:

Moderator: Anders Sahlman, Melker Media.

Samtalet sänds online från Visualiseringscenter C i Norrköping. Du kan ta del av det via ForskarFredag här.

Mer information:

Under samtalet kan publiken ställa frågor till forskarna genom verktyget Menti. Mer information om hur man går tillväga ges under sändningen.

För att få uppdateringar om evenemanget och utskick med direktlänk till sändningen kan du föranmäla ditt intresse via denna sidan

Kontaktperson:

Tuvalie Mellin, projektledare
[email protected]

Arrangörer:

Astronomins dag och natt

Rymdstyrelsen

SMHI

Vetenskap & Allmänhet

Visualiseringscenter C


Lägg till en kommentar