ComScience – Diabetes

Laddar Karta...

Datum & tid
24 nov 2011
13.00–16.00

Plats
S.t Petri skola

Lägg till i kalender
iCal


I november anordnar Vetenskap & Allmänhet och Forskningsnätet Skåne ett möte om diabetesforskningens frontlinjer. Målgruppen för mötet är gymnasieelever och de medverkande forskarna kommer berätta om vad diabetes är, hur den behandlas och vad den senaste forskningen säger. På mötet blir det bland annat filmvisning, samtal med forskarna och diskussioner.

De medverkande forskarna är:

Leif Groop är professor i diabetes, internationellt ledande forskare och koordinator för Lunds Universitets Diabetescenter, ett av världens främsta inom området. Efter mer än 30 år i forskningsfronten spänner hans kunskaper över breda fält.

Ola Hansson doktorerade för sex år sedan och har specialiserat sig på vad som händer i musklerna när vi tränar, bland annat vilka gener som aktiveras. Ett spännande projekt är att jämföra vårt DNA med neandertalarnas.

Wenny Poon är en rookie inom forskarvärlden som just har börjat doktorandstudierna. En viktig första uppgift är att kartlägga varför risken för diabetes är olika om generna kommer från mamma eller från pappa.

Tid: Torsdagen den 24 november kl. 13:00–16:00

Plats: S.t Petri skola i Malmö, aulan

Inbjudan för anmälan går ut till berörda gymnasieklasser och anmälan sker senast 31/10. Skicka frågor till Jeanette Runol ([email protected]).

Läs mer här om mötet och ComScience.


Kommentering är avstängd.