Co-designmöte för utbildningsspel inom hållbart mode & bioekonomi

Karta Otillgänglig

Datum & tid
31 maj 2022
16.30–18.30

Lägg till i kalender
iCal


Är du intresserad av hållbart mode och/eller gillar dataspel? Vill du vara med och dela med dig av dina kunskaper i utvecklingen av ett utbildningsspel inom bioekonomi? 

Vetenskap & Allmänhet håller tillsammans med elva europeiska partners, experter, mode- och spelintresserade samt ungdomar, på att utveckla ett utbildningsspel om bioekonomi där en del kommer att handla om hållbart mode. Nu är en slutgiltiga designen av spelet snart klar men innan dess vill vi gärna ha dina synpunkter på det nya spelet.

Utbildningsspelet är en del av EU-projektet AllThings.bioPRO som vill öka intresset, dialogen och engagemanget för bioekonomi som en del i ett hållbart samhälle. Vetenskap & Allmänhet har via samskapande aktiviteter och fokusgrupper, tillsammans med  experter samt spel- och modeintresserade under 2021 tagit fram olika spelidéer med fokus på:

  • biobaserade matförpackningar
  • hållbart mode och textilier
  • hållbara och biobaserade produkter för barn och skolor
  • jobb och utbildning inom bioekonomi.

VA är med och utvecklar spelområdet kring hållbart mode och textilier tillsammans med Fashion for Good BV i Nederländerna.

Välkommen på Co-designmöte 2

Den 31 maj har du möjlighet att testa en del av det nya spelet och mötet är en uppföljning av det första co-design mötet som hölls den 22 november 2021. På mötet kommer spelutvecklaren Nurogames att presentera slutdesignen för spelet och mer specifikt gå igenom delen hållbart mode och textilier. Det kommer att finnas tid för att testa en del (endast PC-miljö) samt att lämna kommentarer på utseende och innehåll. Du får också möjlighet att tillsammans med andra deltagare diskutera och ge dina synpunkter på spelutvecklingen.

Via dessa länkar kan du ta del av designen:

Du får en biocheck som tack för hjälpen för att du är med på co-designmötet!

Vi ses online via Zoom och mötet hålls på engelska så att även våra europeiska projektdeltagare kan vara med i diskussionen. Co-designmötet är öppet för alla som är intresserade av hållbart mode och bioekonomi, liksom gamers som gillar att spela online- och mobilspel. Du behöver inte ha varit med på tidigare utvecklingsmöten.

Program:

16:30: Welcome, goals of the Co-design meeting
– Status quo of game and app development + integration of previous co-design results
– Test of the first game campaign developed & Feedback
– Collection of ideas for the campaigns
18.30: Evaluation, Outlook + closing

Mer information och anmälan

Låter det intressant? Anmäl dig till oss via [email protected] senast den 30 maj, så skickar vi dig möteslänken. Ta gärna kontakt med Maria Hagardt eller Lotta Waesterberg Tomasson på VA om du har några frågor.

Du kan följa projektet på Twitter: @AllThings_Bio, Facebook: @AllThingsBio, och läsa mer på projektets webbplats.

AllThings.bioPRO startade i september 2020 och avslutas i augusti 2023. Det finansieras av the Bio Based Industries Joint Undertaking under EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020, GA No 887070.


Lägg till en kommentar