Hur kan vi bäst använda och synliggöra luftdata? – Brainstorming

Karta Otillgänglig

Datum & tid
24 maj 2022
15.30–17.00

Plats
KTH Visualiseringsstudio

Lägg till i kalender
iCal


Genom projektet CitizAir vill vi tillsammans med Stockholmare skapa ett nytt verktyg för visualisering som kopplar samman aktuella luftdata och informationsskärmar i stadsmiljön med en app i mobilen. Välkommen till en brainstorming om projektet på KTH.

Foto: Lennart Johansson

I CitizAir kommer KTH, SLB-analys – Stockholms stad och Vetenskap & Allmänhet att tillsammans med Stockholmare skapa ett nytt verktyg för visualisering och förstärkt verklighet (augmented reality), som kopplar samman aktuella luftdata och informationsskärmar i stadsmiljön med appen Luft Stockholm i mobilen. 

Målet är att engagera, motivera och ge Stockholmare möjlighet att fatta informerade beslut och påverka beslutsfattare. Från det lilla, som till exempel vilken väg jag ska cykla till jobbet idag, till det stora, hur vill jag att min närmiljö ska se ut, och hur kan trafikens negativa påverkan på luftkvaliteten i staden minska?

Vi behöver nu din hjälp i utvecklingsarbetet!

Välkommen till en brainstorming om CitizAir-projektet den 24 maj i KTHs visualiseringsstudio. Tillsammans med dig vill vi diskutera vilka behov och möjligheter som du ser, hur ett nytt verktyg skulle kunna användas och hur vi kan involvera fler i utvecklingen.

Vill du veta mer om CitizAir eller har du några frågor? Hör av dig Maria Hagardt, projektledare på VA och läs mer om projektet här

Välkommen att anmäla dig till mötet nedan


OBS! Sista anmälningsdag är den 23 maj.


Lägg till en kommentar