ÆON – Vill du leva för evigt?

Laddar Karta...

Datum & tid
23 jan 2020
15.00–17.00

Plats
Tekniska museet

Lägg till i kalender
iCal


Skulle du ta dagliga inhalationer för att hålla dig ung? I sitt verk ÆON – Trajectories of Longevity and CRISPR visar konstnären Emilia Tikka upp ett poetiskt scenario av en möjlig framtid. Installationen visas på Tekniska museet i Stockholm från 23 januari – februari ut 2020. Välkommen till invigningen och ett seminarium om framtidens genteknik.

© PHOTO CREDIT: EMILIA TIKKA AND ZUZANNA KALUZNA

Genredigeringsverktyg som CRISPR börjar omforma världen runt oss. Under ett konstnärsresidens i laboratoriet på Max Delbrück Center for Molecular Medicine (MDC) i Berlin utforskade den finska konstnären Emilia Tikka hur detta kan påverka samhället i framtiden. Projektet resulterade i en installation där besökaren ställs inför existentiella och etiska frågor om längtan till evigt liv. Det är ett möte mellan konst, vetenskap och framtidens genteknik.

Installationen visas på Tekniska museet under januari-mars och utställningen öppnas med ett seminarium den 23 januari. Emilia Tikka kommer då att berätta om konstverket och diskutera CRISPR-teknikens nya möjligheter tillsammans med forskare och besökare.

Utställningen har finansierats av EU-projektet ORION Open Science i samarbete med Max Delbrück Center for Molecular Medicine och STATE Studio i Berlin.


Lägg till en kommentar