CitizAir: Visualisering av luftdata den 28 maj 

Skapad:

2024-05-03

Senast uppdaterad:

2024-05-03

I projektet CitizAir utvecklar Vetenskap & Allmänhet tillsammans med KTH och SLB-analys, Stockholms stad ett visualiseringsverktyg för att synliggöra luftdata i stadsmiljön och på så sätt öka kunskapen om luftkvalitén i Stockholm. Målet är att alla invånare på ett enkelt sätt ska ha tillgång till kunskap om luften de andas, så att de kan fatta informerade beslut om hur de reser och lever i staden.

Genom CitizAir vill vi skapa en dialog med stockholmarna om luftkvaliteten i deras stad. Målet är inte att skrämmas eller skuldbelägga, utan att försöka få Stockholms invånare att fundera över vad luftkvalitet betyder för dem, vad de kan göra för att påverka luften som de och deras familjer utsätts för, och även hur man kan påverka på samhällsnivå.

Under förra våren arrangerade vi samskapande workshops med olika grupper av invånare i Stockholm, intressenter och experter på luftdata. Utifrån de idéer och synpunkter som vi fick har vi nu tagit fram en prototyp av CitizAir-verktyget, en lekfull  interaktiv del där man i en AR-miljö (augmented reality) får interagera med luftpartiklar och en del där man kan se aktuella luftföroreningsdata i Stockholm. Hur ser det t ex ut där du bor eller jobbar?

Vi vill nu bjuda in dig till en demo av CitizAir för att höra vad du tycker om visualeringsverktyget, vilket eventuellt behov ni ser inom er organisation och diskutera möjliga framtida samarbeten. Varmt välkommen till KTH:s Visualiseringstudio, Lindstedtsvägen 5 i Stockholm (T-bana Tekniska Högskolan) den 28 maj kl. 15:30-17:00. Vi bjuder på fika.

Anmäl dig här

Fill out my online form.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *