Ulrika Björkstén blir VAs nya generalsekreterare!

Skapad:

2023-05-11

Senast uppdaterad:

2023-05-23

Det är med stor glädje Vetenskap & Allmänhet i dag kan berätta att Ulrika Björkstén blir VAs nya generalsekreterare. Hon efterträder Cissi Askwall och blir därmed föreningens tredje generalsekreterare sedan föreningen bildades 2002.

Ulrika Björkstén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

– Den snabba vetenskapliga utvecklingen erbjuder lösningar på vår tids stora utmaningar och ställer oss samtidigt ofta inför nya svåra avväganden, både som individer och samhälle. Därför har en organisation som Vetenskap & Allmänhet en allt viktigare roll att spela och det känns som en verklig förmån att få vara med och leda det arbetet, säger Ulrika Björkstén.

Ulrika Björkstén arbetar i dag som vetenskapskommentator på Sveriges Radio, och var tidigare redaktionschef på Vetenskapsradion. Hon är doktor i fysikalisk kemi och har nyligen utsetts till hedersdoktor vid Historisk- filosofiska fakulteten på Uppsala universitet för sin gärning inom vetenskapsjournalistiken.

– Jag ser det som en demokratifråga att så många som möjligt får redskap att förstå och diskutera ny vetenskaplig kunskap, säger Ulrika Björkstén.

VAs ordförande Ann Fust är glad att kunna knyta Ulrika Björkstén som ny generalsekreterare till organisationen.

– Ulrika har en gedigen erfarenhet och kan tillsammans med medarbetare och medlemmar fortsätta att utveckla VAs viktiga verksamhet. Med Ulrika får verksamheten möjlighet att ta ytterligare steg i den viktiga dialogen mellan forskare, politiker och allmänhet i en tid där frågorna verkligen står i fokus, säger Ann Fust.

Ulrika Björkstén tillträder den 14 augusti. Gustav Bohlin, biträdande generalsekreterare är tillförordnad fram tills dess.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Gustav Bohlin

[email protected]

Kommentarer om “Ulrika Björkstén blir VAs nya generalsekreterare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *