Cissi Askwall går till nytt uppdrag – VA söker ny generalsekreterare

Skapad:

2023-03-12

Senast uppdaterad:

2023-03-13

Cissi Askwall slutar som Vetenskap & Allmänhets generalsekreterare i maj. Rekryteringen av ny generalsekreterare har startat.

Cissi Askwall, generalsekreterare på VA. Foto: Gustaf Waesterberg

Efter 18 år på Vetenskap & Allmänhet, varav tolv som generalsekreterare, går Cissi Askwall vidare till ett nytt uppdrag på Vetenskapsrådet. Där ska hon samordna arbetet med att utveckla en nationell plattform för vetenskap och forskningsresultat.

– Det känns spännande att börja ett nytt jobb efter många fantastiskt givande år på VA.
Jag kommer att sakna det nära samarbetet med alla engagerade medlemmar och med
alla kreativa och kunniga kollegor på VA:s kansli. Samtidigt kan det kanske finnas
samarbetsmöjligheter framöver. Det nya uppdraget ligger väl i linje med VAs vision:
Vetenskap tillgänglig för alla!, säger Cissi Askwall.

Sedan VA grundades 2002 har föreningen vuxit, både till antal medlemmar och anställda. VA har idag 105 nationella medlemsorganisationer och jobbar just nu i 18 olika projekt. Föreningen arbetar även internationellt med samarbetspartners i 35 länder.

– Cissi Askwall har gjort en väldigt fin insats för Vetenskap & Allmänhet under många år. Vi tackar henne och önskar all framgång i den viktiga uppgift som nu som blir hennes ansvar. VA är en stabil organisation med många duktiga medarbetare och det finns goda grunder för en ny generalsekreterare att utveckla organisationen vidare, säger Ann Fust, ordförande VA.

Hon och vice ordförande David Samuelsson leder processen med att rekrytera en ny generalsekreterare till Vetenskap & Allmänhet. Är det du? Här finns annonsen.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *