VA nominerat till Demokratipriset Droppen

Vetenskap & Allmänhet är en av fyra stolta nominerade till det nya Demokratipriset Droppen. Röstningen var öppen till den 28 oktober.

”En droppe ger stora ringar på vattnet – precis som när du delar med dig av kunskap och engagemang till andra. Demokratipriset Droppen delas ut till en person eller organisation som genom att sprida kunskap har gjort en insats för demokratin. Vinnaren får 20 000 kronor och möjlighet att utveckla sitt engagemang via Medborgarskolan.”

Så skriver studieförbundet Medborgarskolan, som instiftat det nya priset. Deras uppdrag är att uppmuntra till kunskapssökande och samhällsengagemang som främjar demokratin. Varje år engagerar de uppemot en miljon deltagare.

För att kunna göra informerade val behöver människor både tillgång till fakta och förmåga att kritiskt granska det som skrivs och sägs

Läs medborgarskolans intervju med oss och övriga nominerade om hur vårt arbete bidrar till att stärka demokratin: www.medborgarskolan.se/droppen

Vinnare av Droppen 2022 är Sanna Martin, som står bakom podcasten ”Din röst.”


Lägg till en kommentar

1 kommentar

  1. Lina BertlingTjernberg |

    Vi har samarbetat med V&A i samband med utgivning av en bok – energiantologi där flera forskare vid KTH skrivit kapitel . Att erbjuda en oberoende kunskapsplattform inom energiområdet är ovärderligt. Vi som forskare behöver denna hjälp att nå mellan forskning och samhälle och vi har mött otroligt fin återkoppling kring boken .

    Svara