Rösta fram din favoritforskare!

Skapad:

2022-09-21

Senast uppdaterad:

2023-02-13

Autism, cancer, elevers medbestämmande, stöd till för tidigt födda barn och hur barn tar sig till skolan. Det är områden som de fyra tävlande i Forskar Grand Prix Digital forskar inom. Rösta på den som presenterar sin forskning bäst!


Forskar Grand Prix Digital går ut på att presentera sin forskning på ett så
engagerande, lärorikt och lättförståeligt sätt som möjligt, på bara fyra minuter! Från den 26 till 30 september kan du ta del av de fem tävlandes presentationer och rösta här.  Omröstningen stänger klockan 15 på fredag den 30 september.

Allmänhetens röster vägs samman med betyg från en expertjury. Juryn består av Jörn Spolander, vetenskapsreporter Dagens Nyheter, som bedömer hur förståelig presentationen är, Sissela Kyle, skådespelare och komiker, som bedömer framträdandet, och Keivan Javanshiri, nationell vinnare av Forskar Grand Prix 2019, som bedömer hur väl forskningen förklaras.

Två av de fem går vidare till den nationella finalen i Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm den 1 december. De tävlar då mot vinnare av andra deltävlingar som ägt rum under året. Den nationella vinnaren får förutom den ärofyllda titeln att vara bäst i Sverige på att presentera sin forskning, också 15 000 kr till kompetensutveckling eller en studieresa.

Dessa forskare tävlar i år:

  • Erika Baraldi, Stockholms universitet
  • Matilda Lindberg, Malmö universitet
  • Thomas Helleday, Karolinska Institutet
  • Gina Griffioen, Karolinska Institutet

Tävlingen Forskar Grand Prix anordnas årligen sedan 2012 av de fyra
forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova, och den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet. Deltävlingarna är en del av
vetenskapsfestivalen ForskarFredag som pågår samma vecka (26/9-1/10).

Vilka två som vinner Forskar Grand Prix Digital avslöjas i direktsändning på Forskargrandprix.se  på fredag den 30 september kl. 16.30!

Anmäl dig här för att få en länk till sändningen: https://forskarfredag.se/program/rosta-fram-din-favoritforskare-i-forskar-grand-prix-digital/

Se de tävlande här! Röstningen har öppnat!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *