Save the date: Forum för forskningskommunikation är tillbaka

När konferensen Forum för forskningskommunikation (FFF) arrangeras för tionde gången står forskningskommunikatören och kommunikationsarbetet i rampljuset. Välkommen den 15 november att diskutera yrkesrollen, ta del av innovativa projekt och inspireras!

Illustration: Macrovector/Freepik

Forskningskommunikation för forskarvärlden och det omgivande samhället närmare varandra och bidrar till att skapa hållbara lösningar på samhällsutmaningar. Det är också en viktig pusselbit för att upprätthålla ett demokratiskt samhälle som motvikt till auktoritära rörelser, kunskapsmotstånd och desinformation. 

På FFF 2022 diskuterar vi förväntningar och krav på rollen forskningskommunikatör och hur professionalismen i yrket kan öka. Vi visar exempel på hur vi för ut forskningsresultat och tar upp relationen till media och journalister.

Delta på plats eller digitalt

Oavsett om du deltar digitalt eller på plats kan du vara med i dialogen och nätverka med andra deltagare. 200 biljetter kommer att finnas till halvdagskonferensen i ´Bryggarsalen vid Odenplan i Stockholm, liksom ett obegränsat antal online. Dagen avslutas med mingel.

Anmälan öppnar den 1 september. Mer information om evenemanget publiceras löpande. Läs mer på www.forumforforskningskommunikation.se.

Dela med dig

FFF vill lyfta fram lokala och regionala projekt som kommunicerar forskning. För att uppmana fler att visa sina kommunikationsprojekt och inspirera andra instiftades förra året utmärkelsen Dela med dig.

Hela 30 bidrag kom in under ansökningsperioden. Under FFF 2021, som sändes digitalt, tilldelades Magnotion – Orientation by Magnetism Dela med dig-utmärkelsen. De två bidragen Forskarnas galleri och Veckans val-val fick hedersomnämnanden.

Snart kan du nominera till årets upplaga av Dela med dig. Det kan vara ett initiativ som du är extra nöjd med, något du aldrig trodde att ni skulle kunna genomföra, eller något innovativt och kreativt. Skapa en film på max 1 minut och skicka in senast den 30 september, läs mer här!

Från och med 2022 arrangeras konferensen av Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Forte, KK-stiftelsen, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Kungliga biblioteket, Ragnar Söderbergs Stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet och Vinnova.


Lägg till en kommentar