TILLSATT – Vetenskap & Allmänhet söker ekonomiansvarig/administratör

Skapad:

2021-12-17

Senast uppdaterad:

2022-04-28

Foto: Ben Libberton/VA

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet, forskare och det omgivande samhället. Vi söker nu en ekonomiansvarig/administratör på hel- eller deltid för tillsvidareanställning.

Om VA

VA utvecklar ny kunskap, anordnar aktiviteter, kommunicerar och påverkar. Vår vision: Vetenskap tillgänglig för alla. Därför arbetar vi med att engagera människor i forskning och att inspirera forskare att kommunicera och involvera andra i sitt arbete. Vi vill kort sagt öka dialogen mellan vetenskap och det omgivande samhället. Vi arbetar främst med olika projekt inom forskningskommunikation, medborgarforskning och public engagement, både i Sverige och internationellt.

Till vårt kansli i centrala Stockholm, med möjlighet till distansarbete, söker vi en ekonomiansvarig/administratör på heltid eller minst 60 procent av deltid tillsvidare. Även HR-relaterade uppgifter kan ingå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för föreningens ekonomi och administration. 

I det ekonomiska ansvaret ingår:

 • Utveckling av ekonomifunktionens rutiner, processer och uppföljning.
 • Rapportering av nationella och internationella ekonomiska bidrag.
 • Budgetering och ekonomisk uppföljning (vi använder Fortnox och Visma tid).
 • Fakturering, fakturahantering och bokföring.
 • Personaladministration och lönehantering.

Det administrativa ansvaret inkluderar:

 • Medlemsadministration.
 • Arbete med HR-frågor som utveckling av policyer och personalhandbok.
 • Kontaktperson mot revisor, banker, finansiärer, Försäkringskassan m fl.

Vem söker vi?

Du har adekvat utbildning inom ekonomi, är noggrann och strukturerad, tar stort eget ansvar och har flera års erfarenhet av liknande arbete. Det är meriterande att ha arbetat inom ideell sektor/intresseorganisation.

Vi vill att du:

 • har vana att återrapportera ekonomiska bidrag. Erfarenhet av EU-projektrapportering är meriterande.
 • kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
 • är flexibel och prestigelös.

Dina blivande kollegor

På VAs kansli arbetar projektledare, utredare och kommunikatörer tillsammans i många olika projekt. Du kommer att vara en nyckelperson som möjliggör och underlättar verksamheten, med stort eget ansvar och i dialog med generalsekreteraren. Är du intresserad av samhällsfrågor, forskning och vetenskap kommer du att trivas extra bra hos oss!

Vi är sammanlagt 15 anställda och konsulter. Många av oss arbetar delvis på distans så vi håller kontakten genom verktyg som Slack, Trello och  Zoom – förutom telefon och mail.

Välkommen med din ansökan!

Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Cissi Askwall, 070-626 44 74, [email protected]. Facklig företrädare (SACO): Martin Bergman, 070-255 38 91, [email protected] (Unionen): Julia Brink, 073-705 73 21, [email protected]

Vi eftersträvar mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund. Kollektivavtal finns. Tillträdesdatum efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders inledande provanställning.

Vi ser fram emot att få din cv och ett personligt brev till [email protected] senast den 15 januari 2022. Ansökningarna behandlas löpande.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Cissi Billgren Askwall

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *