Medborgarforskning – så kan fler bli delaktiga

Skapad:

2021-06-07

Senast uppdaterad:

2023-02-13

Är medborgarforskning den ultimata formen av forskningskommunikation och vilka är vinsterna för deltagarna? Det och mycket mer diskuterades under vårens sista FFF pop up som arrangerades av Vetenskap & Allmänhet och helt fokuserade på medborgarforskning. Se webbinariet i efterhand här!

Lotta W Tomasson, kommunikationsstrateg, och Martin Bergman samt Fredrik Brounéus, utredare och projektledare, från Vetenskap & Allmänhet berättar bland annat om olika typer av medborgarforskning, hur forskningsmetoden har vuxit fram och hur den gynnar samverkan och public engagement.

Vetenskap & Allmänhet har varit delaktiga i och drivit olika medborgarforskningsprojekt sedan 2009.

Här kan du läsa mer om projekten som nämns

FFF pop up

FFF pop up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor som rör kommunikation av forskning en gång i månaden. Varje träff är 45 minuter och sänds via zoom. Alla tidigare träffar finns inspelade och kan ses här.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *