VA på DN Debatt: Så förbereder vi oss för en levbar postantibiotisk framtid

Debattartikel publicerad på DN Debatt 20210217.

En framtid där vi inte kan använda antibiotika på samma vis som i dag behöver inte innebära ett undergångsscenario eller en nattsvart dystopi. Dock måste samhällets alla sektorer förbereda sig för denna framtid i god tid. Det är förberedelser som vi alla kan – och behöver – delta i. 

 

Det skriver VAs Fredrik Brounéus tillsammans med tio forskare från Lunds respektive Malmö universitet i en artikel publicerad på DN Debatt idag. Artikeln bygger på resultaten från temat Postantibiotiska framtider vid Pufendorfinstitutet, där en tvärvetenskaplig forskargrupp och VA har samarbetat kring dessa frågor under 2019–2020.

Läs hela debattartikeln på DN Debatt.


Lägg till en kommentar