Vi söker forskare i Almedalen! Vill du bemanna Almedalens första kunskapskiosk?

Skapad:

2019-06-11

Senast uppdaterad:

2023-08-11

Är du forskare och kommer att vara på plats i Visby den 1 juli? Välkommen att vara med och bidra till Almedalens allra första Kunskapkiosk!

VAs ”Fika med en forskare”- aktivitet under Almedalen 2014.Foto: Mika Nitz Pettersson

Almedalsbesökarna kan komma till kunskapskiosken och diskutera sina problem eller samhällsfrågor med forskare. Forskarna hjälper till att formulera om till frågor som går att undersöka vetenskapligt.

Kunskapskiosker, eller Science Shops, finns runt om i Europa som ett svar på att forskningen ofta upplevs som avlägsen för gemene man. I forskarkiosken kan medborgare och organisationer ta upp frågor som rör dem och deras vardag. Forskarna kan förmedla kunskap som redan finns, hjälpa till att lägga upp undersökningar eller ta frågan vidare i sitt eget forskningsarbete.

I Almedalen kommer vi främst att tala om vad forskning är, vad det innebär att arbeta vetenskapligt och vad forskare gör, liksom hur forskningen direkt eller indirekt kan lösa problem och förbättra samhället. 

Är du på plats i Visby måndagen den 1 juli och har en timme över någon gång mellan kl. 10.00 och 17.00, vill vi gärna att du medverkar i forskarkiosken och bidrar med din kunskap! Alla discipliner är välkomna – enda kravet är att du är forskarutbildad.

Vetenskap & Allmänhet är med i EU-projektet SciShops som vill sprida kännedom om konceptet Science Shops och starta fler kunskapskiosker i Europa.

För anmälan och mer information, kontakta projektledaren Anders Sahlman.

Till Almedalsveckans program

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *