Ny utlysning för samskapande projekt inom life sciences

Skapad:

2019-06-27

Senast uppdaterad:

2022-01-10

EU-projektet ORION Open Science har lanserat en ny utlysning för innovativa och samskapande initiativ inom biovetenskap och biomedicin. Syftet är att göra forskning inom life sciences mer öppen, transparent och tillgänglig, liksom att forskningen kan bidra till mer samhällsnytta.

Den nya utlysningen ORION call for Novel Co-creation Initiatives är öppen för innovativa projekt eller produkter som baseras på forskning inom life sciences/biomedicin. Förslagen ska inkludera olika aspekter av öppen vetenskap och RRI (ansvarsfull forskning och innovation).

Utlysningen är öppen för alla typer av organisationer och ska involvera minst tre olika intressenter. En av dessa måste vara partner i ORION-projektet, men de andra kan komma från en mängd olika sektorer, som till exempel akademi, industri, myndighet, näringsliv, utbildning, välgörenhetsorganisationer, civilsamhället, patientgrupper och allmänheten. Utlysningen är väldigt öppen och uppmuntrar projektförslag att vara så fantasifulla som möjligt.

Ett innovativt projektförslag som bidrar till att öppna upp hur life science-forskning bedrivs, organiseras eller finansieras kommer att finansieras med maximalt 100 000 euro. Ansökan görs via ORION Open Science webbplats och sista ansökningsdag är den 30 september kl. 12:00 (CET).

Mer information

För mer information om utlysningen, se ORION-projektets webbplats. Du kan också ta kontakt med Maria Hagardt projektledare för ORION Open Science på VA.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *