Digital kommunikatör – tjänsten tillsatt

Skapad:

2018-10-23

Senast uppdaterad:

2022-04-28

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som sedan 2002 arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet och forskare och det omgivande samhället. Vi söker nu en digital kommunikatör på deltid (50%) under 2019.

Om tjänsten

Vetenskap & Allmänhet, VA, utvecklar ny kunskap, anordnar aktiviteter, omvärldsbevakar, kommunicerar och påverkar! Våra projekt handlar bland annat om forskningskommunikation, medborgarforskning och public engagement, både i Sverige och internationellt. Vi tycker att vetenskap är viktigt – och angår alla!

Till vårt kansli i centrala Stockholm söker vi nu en digital kommunikatör för visstidsanställning på 50 procent, under 2019, med stor möjlighet till förlängd anställning (beroende av projektfinansiering).

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och några års erfarenhet av arbete med att utveckla webb och sociala medier. Du är en noggrann och analytisk kommunikatör med känsla för att skapa målgruppsanpassat innehåll som berör och får spridning. Du är van vid att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska (vi har en hel del internationella projekt och följare), gillar att jobba ihop med andra och tycker om att lära dig (och oss!) nya saker.

Du jobbar vant i olika webbpubliceringssystem och bildbehandlingsprogram. Eftersom foto och rörlig bild kommer att bli mer centralt för vår kommunikation vill vi att du har erfarenhet av visuell kommunikation och videoredigering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Producera och publicera material för webb och sociala kanaler
    (vi har i dag nio webbplatser/plattformar – de flesta i WordPress och arbetar med YouTube, Instagram, Facebook, Twitter och LinkedIn)
  • Utveckla, uppdatera och underhålla webbmaterial
  • Jobba med sökordsoptimering
  • Följa upp kommunikationsaktiviteter på webb och sociala kanaler för optimering och utveckling av innehåll

Om oss

På kansliet arbetar kommunikatörer, projektledare och utredare nära varandra i många olika projekt. Du kommer att jobba i flera grupperingar, och nära vår kommunikationsstrateg. Arbetet är en blandning av snabba insatser och långsiktiga satsningar. Du kommer att trivas extra bra om du engagerad i samhällsfrågor, intresserad av forskning och vetenskap och brinner för kommunikation!

På Vetenskap & Allmänhets kansli i centrala Stockholm arbetar för närvarande fem kvinnor och sex män. Vi eftersträvar mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund. Kollektivavtal finns. Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV,  personligt brev och gärna exempel på digitala projekt du arbetat med, till [email protected]  senast den  12 november! Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Cissi Askwall, 070-626 44 74, [email protected].

VA söker även en administratör på 50 %. De två rollerna kan kombineras men tjänsterna söks separat.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lotta W Tomasson

Tel 0707289720

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *