Anslagstavlans slutrapport – ForskarFredags massexperiment 2016

Skapad:

2017-05-03

Senast uppdaterad:

2023-12-06

Vad används anslagstavlor till nuförtiden? Detta vet vi mycket lite om, framför allt för att det är så svårt att samla in informationen. För att kunna forska om anslagstavlor tog vi därför hjälp av 1500 elever runtom i Sverige i ForskarFredags massexperiment.

Med en mobilapp samlade eleverna in text och fotografier från anslagstavlor i hela landet! Med hjälp av dessa undersökte forskare hur den analoga anslagstavlan används i dessa digitala tider. Mer än en tredjedel av anslagen är inbjudningar. Det kan till exempel handla om konserter, möten, föredrag och firanden.

Läs slutrapporten ovan och mer om projektet här.

VA-rapport 2017:1


Författare: Anders Björkvall, Johan Järlehed, Christopher Kullenberg, Helle Lykke Nielsen,
Andreas Nord, Tove Rosendal, Sara Van Meerbergen & Gustav Westberg

Redaktör: Fredrik Bronéus, VA

Publicerad: April 2017

Antal sidor: 28

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *