Forum för forskningskommunikation

Skapad:

2017-05-05

Senast uppdaterad:

2023-06-09

Hallå där – Anders Sahlman, verksamhetsutvecklare vid Vetenskap & Allmänhet och moderator för årets Forum för forskningskommunikation den 10 maj.

Årets tema är Förnuft eller Känsla. Varför det?

– Det pratas mycket om att folk litar mer på känslor och åsikter än fakta och vetenskap. Vi ska försöka reda ut hur det förhåller sig. Finns verkligen faktaresistens? Hur ska vi kommunicera för att folk ska känna tillit till forskningen?

Vad ser du mest fram emot?

– Jag är väldigt nyfiken på vår keynote Stephan Lewandowskys föredrag om varför vissa människor förnekar klimatförändringarna. Vilka psykologiska faktorer ligger bakom? Som en liten bonus får alla som kommer till konferensen även ett exemplar av hans The Debunking Handbook, om hur man effektivt tar död på vetenskapliga myter.

Varför ska man delta i Forum för forskningskommunikation?

– Därför att alla andra gör det! Det är Nordens största konferens för forskningskommunikatörer med närmare 400 deltagare. Det är en unik mötesplats för utveckling och nätverkande kring forskningskommunikation.

Forum för forskningskommunikation hålls under Vetenskapsfestivalen i Göteborg, och firar i år femårsjubileum. Programmet bjuder som vanligt på internationella talare, framstående forskare och kända kommunikationsexperter. Läs mer här.

Läs mer om Anders Sahlman i en artikel i tidningen Curie här.  

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *