Forskarfinalister förbereder sig för Forskar Grand Prix

Skapad:

2016-10-07

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Konstgjord spindeltråd, appar som hjälper dig att stressa mindre och genomskinliga njurar. Det är tre av de sju bidragen som gått till final i Forskar Grand Prix, där forskare tävlar i vem som är bäst på att presentera sin forskning.

Deltagarna i Forskar Grand Prix Blekinge 2016 Foto: Karin Persson Violi photography
De tävlande forskarna från Blekinge Tekniska högskola i deltävlingen Forskar Grand Prix Blekinge 2016 med vinnaren Hanna Tuvesson längst till höger. Foto: Karin Persson, Violi photography

Tävlingsuppgiften är att presentera sin forskning så roligt, spännande och begripligt som möjligt på bara fyra minuter. Sju regionala deltävlingar har anordnats i anslutning till vetenskapsfesten ForskarFredag runt om i Sverige . De sju vinnarna möts i en nationell final på Nalen i Stockholm den 29 november.

I Borås vann Anita Pettersson med sitt bidrag om att återanvända de material som finns i våra avfallsströmmar. I Karlshamn tog Hanna Tuvesson hem segern med ”Det ligger i luften – Atmosfär, vårdpersonal och psykiatrisk slutenvård”.

Malmö korade Johan Brännmark som vinnare med presentationen om ”Förväntningar som begränsningar”. Stockholms deltävling vanns av David Unnersjö-Jess som berättade om ”Hur gör man en njure genomskinlig, och hur kan det hjälpa oss förstå njurens funktion?”.

I Uppsala vann Marlene Andersson med ”Hur spinner spindlar sin fantastiska tråd?”. Deltävlingen i Västerås vanns av Caroline Eklund med bidraget ”Vad krävs av ett webb-baserat program för stödja personer att ändra sitt beteende och minska sin stress?”.

I Lund segrade Nellie Linander som talade om insekters flygkontroll och förmåga att undvika kollisioner.

Se 2015 års final i sin helhet här.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *