Allmänhet och vetenskap i naturvårdens tjänst

Skapad:

2016-06-03

Senast uppdaterad:

2023-08-11

VA:s verksamhetsutvecklare Karin Larsdotter gav en presentation om ansvarsfull forskning och innovation, RRI, vid Flora- och faunavård, en årlig konferens i regi av Artdatabanken vid SLU i Uppsala den 19 april 2016. Hon lyfte fram vikten av samverkan och dialog mellan forskare och andra samhällsaktörer i arbetet med att bevara den biologiska mångfalden.

KARIN_SLU2

Konferensen fokuserar på bevarandet av den biologiska mångfalden och samlar varje vår Sveriges naturvårdare till en heldag. Årets tema var Allmänhet och vetenskap i Naturvårdens tjänst.

De runt 300 deltagarna fick ta del av många spännande exempel på hur allmänheten kan vara en viktig del av forskningsprojekt och praktiskt naturvårdsarbete, till exempel genom Artportalen, en webbplats där vem som helst kan rapportera in sina observationer av växter och djur och som utgör en viktig plattform för samverkan mellan allmänhet, ideella föreningar och professionella i arbetet med svensk naturvård och forskning.

Statssekreterare Gunvor G. Ericson vid miljö- och energidepartementet talade också om aktuell naturvårdspolitik och statssekreterare Elisabeth Backteman vid näringsdepartementet berättade om regeringens arbete med att ta fram ett nationellt skogsprogram.

Ta del av Karin Larsdotters presentation om RRI

Ta del av de andra delarna av konferensen

Konferensen kommer att sändas på Kunskapskanalen den 13, 14 samt 18 juni, med Karin Larsdotters presentation om RRI- Responsible Research and Innovation tisdagen den 14 juni kl. 15.25.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *