Tepåseförsökets slutrapport – ForskarFredags massexperiment 2015

Skapad:

2016-04-18

Senast uppdaterad:

2023-12-06

ForskarFredags massexperiment 2016, Tepåseförsöket handlade om en central fråga för mänskligheten: klimatförändringarna och hur de påverkar vår värld. Genom massexperimentet fick eleverna delta i riktig forskning, och bidra till att utveckla ny och viktig kunskap.

Syftet var att undersöka hur jordens nedbrytningsförmåga ser ut runtom i landet och hur den kan komma att påverkas av klimatförändringarna. Resultaten visar att särskilt den första fasen i nedbrytningen påverkas av ett varmare klimat.

Läs mer om projektet här.

VA-rapport 2016:1


Författare: udith Sarneel, Emelie Fredriksson vid Umeå universitet & Fredrik Brounéus, VA

Publicerad: April 2016

Antal sidor: 24

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *