Inspirationsträff för Science Café-arrangörer

Skapad:

2015-05-11

Senast uppdaterad:

2023-06-20

Ett Science Café är en mötesplats i en informell och avslappnad miljö för alla som är nyfikna på forskning. På Vetenskapsfestivalen i Göteborg samlade Vetenskap & Allmänhet ett trettiotal intresserade för en workshop. Läs referatet från dagen.

Workshop2_IMG_0184_940x570

Workshopen hölls på Sjöfartsmuseet Akvariet. Björn Källström, akvariechef, berättade om programverksamheten och gav deltagarna en rundvandring på Akvariet.

Cissi Askwall, generalsekreterare på Vetenskap & Allmänhet och Lotta Tomasson, ansvarig för dialogaktiviteter på Vetenskap & Allmänhet, gav en introduktion till Science Café-konceptet och praktiska tips för hur man arrangerar ett lyckat Café.

Deltagarna fick också de bästa tipsen från erfarna Science Café-arrangörer. Medverkade gjorde Christina Dahlgren, funktionsansvarig forskningskommunikation vid Linnéuniversitetet, Jonas Tenje, pressansvarig forskningskommunikation vid Linnéuniversitetet, Lisa Månsson, tf VD för Tom Tits Experiment och Jeanette Peterberg, program- och eventansvarig vid Nobelmuseet i Stockholm.

Läs referatet från dagen här: Science Cafe-workshop 16 april 2015 Referat

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *