Möte mellan forskningskommunikatörer under Vetenskapsfestivalen

Skapad:

2013-04-24

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Att kunna förklara sin forskning på ett begripligt sätt är nödvändigt både för den enskilda forskaren och för lärosäten, forskande företag och myndigheter. För att ge inspiration och hjälp på vägen anordnades Forum för forskningskommunikation den 24 april i Göteborg.

screenshot

Forumet, som ägde rum för första gången år 2013, är en mötesplats och ett nätverk öppet för alla aktörer inom forskningskommunikation. De mer än 200 deltagarna hörde bland annat Vivienne Parry, framstående brittisk journalist och forskningskommunikatör med erfarenhet från BBC, Channel 4 och Science Media Centre tala på temat Pimp my science – is it all just PR now?
Hennes föreläsning kan ses här:

Forum för Forskningskommunikation är en del av den internationella Vetenskapsfestivalen och anordnas i samarbete med Forskningsråden FAS, Formas, Vetenskapsrådet och VINNOVA samt Mistra, Stiftelsen för strategisk forskning och Vetenskap & Allmänhet.

Vetenskapsfestivalen, som anordnades för sjuttonde året i rad, hade i år temat Kontroll eller noll koll. Festivalens programpunkter brukar sammantaget få cirka 70 000 besök och består av bokningsbara aktiviteter för skolelever, fackdagarna där Forum för forskningskommunikation ingår och öppna programmet för allmänheten som pågick den 25-28 april.

Vetenskapsfestivalens webbplats

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *