Tips på forsknings-kommunikationsaktiviteter!

Skapad:

2011-12-19

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Shoppa med forskare, science café, öppet hus, dansshow, science stand-up eller låna en forskare. Titta in på kommuniceraforskning.se och få tips på spännande och effektiva forskningskommunikationsaktiviteter!

I snart tio års tid har Vetenskap & Allmänhet, VA, anordnat och samordnat olika aktiviteter för att öka dialogen mellan forskare och allmänhet. För att ge översikt, inspiration och förslag på olika sätt att kommunicera forskning har vi sammanställt en verktygslåda. Utgångspunkten är aktiviteter som genomförts under vetenskapsfesten ForskarFredag. ForskarFredag-evenemangen i Sverige har samordnats av VA sedan 2006 som en del i EU-initiativet Researchers’ Night.

Sammanlagt har flera hundra aktiviteter som visar hur spännande och kul forskning är, anordnats genom åren. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Ett gemensamt syfte att visa att forskare är vanliga människor med ett ovanligt spännande jobb och att forskning berör oss alla i vår vardag.

Ett 20-tal arrangörer runt om i landet har provat och utvecklat aktiviteterna men arbetet är långt ifrån slutfört.

– Verktygslådan ska vara en levande webbplattform som kommer att uppdateras och fyllas på efterhand, säger projektledaren och kommunikatören Lotta Tomasson som är nationell samordnare av ForskarFredag.

Produktionen är gjord av VA med stöd av Vetenskapsrådet och EU-kommissionen. En del av aktiviteterna kan upplevas under 2012 års ForskarFredag den 28 september.

Ta del av verktygslådan.

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projekt



Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Kommentarer om “Tips på forsknings-kommunikationsaktiviteter!

Pingback: Nyheter | Infact
Pingback: Nyheter | Infact

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *