Kunskap och lycka i fokus på VA-dagen

Skapad:

2010-11-26

Senast uppdaterad:

2022-09-02

Blir vi lyckligare av kunskap och vetenskap? Eller behöver vi vara lyckliga för att våga lita på den? Och varför syntes inte forskningsfrågorna mer i valrörelsen? Det var några frågor som diskuterades av de cirka 180 deltagarna på VA-dagen 2010 den 16 november på Fotografiska museet i Stockholm.

Bland de medverkande var lyckoforskaren Filip Fors, debattörerna Dilsa Demirbag Sten och Helle Klein, statssekreteraren Peter Honeth, rektorn Kerstin Norén, läraren Gunilla Hammar Säfström, professorerna Svante Linusson och Anders Ynnerman, opinionsanalytikern Arne Modig och förlags-vd:n Eva Swartz Grimaldi. Ta del av en dokumentation av VA-dagen i text och bilder.

VA-dagen sänds också i Kunskapskanalen måndagen den 13 december kl. 16:00 och finns därefter tillgänglig på UR Play.

Foto: Theo Elias Lundgren

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *