Känsla för kunskap

Skapad:

2010-09-01

Senast uppdaterad:

2022-01-10

”Brist på kunskap göder fördomar”, menar Joakim Palme. ”Förtroende är lättare att fördärva än förvärva”, konstaterar Sören Holmberg. De är två av de nio intervjuade i VAs nya bok, Känsla för kunskap, som släpps i dag.

Boken är den avslutande delen av studien Vetenskap & Värderingar där VA undersökt samband mellan människors värderingar, livsåskådning och bakgrund, och deras syn på kunskap och forskning. De två första delarna presenteras i Vetenskap att tro på? och Kunskap i en klass för sig? (båda rapporterna, liksom boken, kan laddas ner här)

I boken reflekterar Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistoria, Mats Gerdau, riksdagsledamot (m), Sören Holmberg, professor i statsvetenskap, Helle Klein, politisk chefredaktör Aftonbladet, Joakim Palme, VD Institutet för Framtidsstudier, Maria Rankka, VD Timbro, Christer Sturmark, Ordf. Humanisterna, Eva Swartz, VD Natur & Kultur och Seher Yilmaz, Ordf. Sveriges Ungdomsorganisationer, kring resultaten i studien.

Fredagen den 24 september har vi ett samtal om frågorna som tas upp i boken med Eva Swartz och Sören Holmberg på Forskartorget Bok & Bibliotek i Göteborg.

Ladda ner boken som pdf, beställ den till självkostnadspris, eller kom förbi och hälsa på oss på kansliet och hämta ett ex!

/Karin Hermansson

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *