Barbie blir geek-chic ingenjör

Barbie har blivit ingenjör!

Leksaksproducenten Mattel har lyssnat till opinionen och gjort en ”geek chic” Barbiedocka som är IT-ingenjör. Det är nämligen nya trendjobbet enligt företagets undersökning. En kvinnlig ingenjör är, har de kommit fram till, lite nördig (geek) och har glasögon – men de är förstås chict rosa, liksom laptopen. Så att de matchar städ-leksakerna i butikshyllan intill…

Dockan släpps först den 15 oktober, men kan förbeställas på Mattels hemsida för den som är ivrig.

Manpowers undersökning, som jag skrev om här på bloggen för ett par veckor sedan, visade ju att ingenjör är i topp också bland svenska ungdomars drömyrken. Det gäller dock inte tjejer! Återstår således att se om den nya Barbien går hem hos de svenska småflickorna. Kommer i så fall ingenjörsyrket att segla upp till topplacering även bland tjejer i framtida undersökningar?

Har Teknikdelegationen månne tänkt på att ta med den eventuella Barbie-effekten i den kommande rapporten?

Nina på Gröna små äpplen låter sig i alla fall inte imponeras av geek-Barbie.


Lägg till en kommentar