Julkalender späckad med kemi

Skapad:

2009-12-01

Senast uppdaterad:

2022-01-10

I dag är det första december. Äntligen dags för första luckan i julkalendern!

För den som tröttnat på vanliga tomte- eller chokladkalendrar, eller kanske vill hitta ett pedagogiskt alternativ för sina barn/elever, finns Lunds Tekniska Högskolas kemijulkalender. I luckorna finns ett experiment varje dag fram till jul, i form av Youtube-filmer.

Läs även pressmeddelandet, om eldsjälen Alexander Mirholm, biokemistudent, som lagt över 250 timmar på att göra kalendern!

Det handlar om att få så många som möjligt att inse att kemi, naturvetenskap och teknik kan vara superkul och jätteintressant. Att helt plötsligt förstå hur någonting verkligen fungerar ger en fantastisk känsla och det är den jag vill förmedla till så många som möjligt. Jag brukar säga ”det är kemi, inte magi”.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *