Tro, vetenskap och samverkan på VA-dagen – nu i SVT

Forskares position som fristående rebeller är värdefull, både i sig och för ökad trovärdighet. Det sades i ett samtal om samverkan mellan forskningsminister Tobias Krantz, folkhögskolelärare Gustav Fridolin och universitetsrektorerna Harriet Wallberg-Henriksson och Kåre Bremer på VA-dagen.


VAdagen2009

Nära 200 personer var samlade den 12 november på Armémuseum i Stockholm. Inspelningar från VA-dagen med huvudtemat tro, vetenskap och värderingar finns tillgängliga på SVT Play.

Meningarna gick rejält isär mellan författaren Lena Andersson, ordföranden i Sveriges muslimska råd Helena Benaouda och professorerna Carl Reinhold Bråkenhielm, Ulf Danielsson och Sverker Sörlin när sambanden mellan kunskapssyn och tro diskuterades.

Dokumentation av VA-dagen i text och bild (pdf)

VA-dagen del 1 i SVT Play om Tro, vetenskap och värderingar

VA-dagen del 2 i SVT Play om Omvärldsdialog och engagemang


Lägg till en kommentar