ForskarFredag-arrangörer sökes!

Skapad:

2009-11-27

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Vetenskapsfesten ForskarFredag anordnas även 2010. Den 24 september blir det aktiviteter, experiment och möten med forskare på en rad orter runt om i Sverige. Evenemangen samordnas av VA som inbjuder intresserade att arrangera lokala ForskarFredag-evenemang.

Image

Vetenskapsrådet, VINNOVA och Stiftelsen för Strategisk Forskning samarbetar liksom de fyra senaste åren med VA så att föreningen kan koordinera ForskarFredag i Sverige.

Syftet är att förmedla hur fascinerande och kul forskning kan vara genom att låta allmänheten möta forskare på innovativa och festliga sätt.
– På så sätt vill vi stimulera ungas nyfikenhet på och intresse för forskning, säger Camilla Modéer, generalsekreterare VA.

VA samordnar en EU-ansökan om bidrag för att genomföra ForskarFredag, som ska vara inlämnad den 13 januari 2010. Anmälan av ForskarFredag-evenemang behöver därför göras senast den 30 november 2009. Mer information ges av Anders Sahlman, projektledare VA,[email protected].Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

Nu pågår en webbomröstning om vilken affisch som bäst kan locka besökare till 2010 års evenemang. Affischtävlingen anordnades i de flesta europiska länder i anslutning till 2009 års Researchers’ Night, som ForskarFredag kallas internationellt Omröstningen pågår till den 21 december 2009.

Cissi Askwall

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *