Forskare är ju också män’skor

Helt kort kommer här ett lästips och ett hörtips.

Lästipset är dagens inlägg på Stjärnstoft och kugghjul. Åka refererar där en läsvärd intervju i GP med astronomen Carina Persson, som illustrerar det vi försöker förmedla, till exempel på ForskarFredag:

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vetandets värld i P1 i dag är mitt hörtips, som går lite på samma tema. Där intervjuas 85-årige Torsten Wiesel, svensk forskare och nobelpristagare i fysiologi eller medicin 1981. Han berättar om sig själv och sin forskning och varför han tyckte det var skönt att det dröjde ett tag innan han fick Nobelpriset…

Mindre trevliga tecken på att forskare också är människor är när de gör sådant man inte får göra. Som professorn på Karlstads universitet som vi läst om i dag. Varför, undrar man, varför…?


Lägg till en kommentar