VA finalist till Kunskapspriset

Skapad:

2009-09-22

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Vetenskap & Allmänhet är en av tre finalister till Kunskapspriset i kategorin folkrörelser/organisationer. Juryn anser att VA ”på ett lysande sätt har genomfört en kunskapsspridande verksamhet i gränslandet mellan vetenskap och forskning å ena sidan och allmänhetens kunskaper, behov och förväntningar å andra sidan”.

Image

De två andra finalisterna i kategorin är Artister och musiker mot tinnitus och Snilleblixtarna i Sverige. Kunskapspriset delas ut i sex kategorier på Kunskapsgalan den 19 oktober. Vinnaren i varje kategori får 250 000 kronor.

Kunskapspriset instiftades av Nationalencyklopedin 2002 och delas årligen ut till de som på ett nyskapande, lustfyllt och framgångsrikt sätt förmedlar kunskap till andra. Priset kan ges till såväl enskilda personer som grupper och verksamheter.

Kunskapsprisets webbplats

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *