Två nya ingenjörsbloggar

Skapad:

2009-09-14

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Två nya bloggar har sett dagens ljus.

Kungl. IngenjörsVetenskapsAkademien, IVAs, vd Björn O Nilsson började blogga i fredags. Det första inlägget handlar om ett välbesökta seminariet Innovation för tillväxt som IVA arrangerade i förra veckan.

Vad tycker Du att vi behöver förbättra i Sverige för att bli världens främsta innovationsland, där företag kan bildas och växa? undrar Björn.

Kanske fler unga – särskilt kvinnor – som vill bli civilingenjörer?

För att visa hur kul det är att plugga teknik och därmed locka fler tjejer till tekniska utbildningar har några kvinnliga KTH-studenter startat sajten womenengineer.se, där man kan läsa intervjuer med kvinnliga ingenjörer och studenter och på en blogg följa studentskan Pott i hennes vardag.

– Vi tror att det finns en stor brist på bra förebilder. Få vet vad det innebär att läsa till ingenjör. Genom womengineer.se hoppas vi kunna förändra det genom att visa upp förebilder, som dessutom är kvinnor

säger en av initiativtagarna, Emelie, i en artikel om initiativet på Svenskt Närinsglivs ”Skola och Näringsliv”.

Spännande satsning! Jag önskar Emelie och de andra lycka till!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *